YOGA GODIN

Mezelf opgeven voor yoga was een paar jaar geleden een puur rationele beslissing. Aangetrokken tot de neurowetenschap die yoga met zich meebrengt en de bevestiging van de positieve effecten op het zenuwstelsel en een sportieve routine, zorgen ervoor dat ik yoga primair koos als workout. Zonder nog te weten dat deze workout voor mij een work-in zou worden en hoeveel ik te weten zou komen over mezelf tijdens deze yoga journey.

Yoga heeft me geleerd om het rustiger aan te doen en te luisteren naar mijn lichaam. Om de stem zachter te maken van je zelfkritiek en zo zachtaardigheid en zelfcompassie te cultiveren. Hoe meer aanwezig te zijn en mijn emoties beter te reguleren. Ik grondde meer in mijn dagelijkse leven. Soms gaf yoga antwoord op vragen waarvan ik niet eens wist dat ik ze had. Ook heb ik bijzondere mensen ontmoet die ik anders niet was tegengekomen.

Omdat ik zoveel ontvangen heb van yoga heb ik altijd de drive gevoeld om iets terug te doen voor yoga. Om andere mensen ook te helpen bij hun ontdekkingsreis naar binnen. Zo ben ik van yoga student naar yoga lerares gegaan. Dit voelde overigens als een vrij natuurlijk vervolg in mijn leven.

Als een yin yoga lerares is het mijn intentie om ruimte te creëren waar je opnieuw de verbinding kunt maken met authentieke zelf en zo hetgeen te pakken van yoga wat je het meest nodig hebt.

Mijn psychologie achtergrond en traumaverwerking achtergrond helpt me om mijn yogalessen vorm te geven en zo te stimuleren dat de volwassen, empathische versies van jezelf naar voren komen op de mat en verder.