ONTWAAK JE VROUWELIJKHEID MET BUIKDANS

Gladys (Buikdanseres Amira) en Aya verzorgen de buikdanslessen bij Anaïta. We hebben drie niveaus. Als eerste gaan we aan de slag met de basis. Je leert je lichaam onder controle te krijgen. Ook leer je basisbewegingen, gangbare Arabische ritmes en we trainen je spieren voor het vloerwerk. De folklore welke aan bod komt is saidi en we gebruiken de attributen saidi stok en sluier.

Tijdens niveau 2 gebruik je alles van het 1e niveau en maak je een start met het aanbrengen van meerdere lagen in de buikdans. Ook beginnen met een choreo en leer je specifieke ritmes herkennen. De folklore in level 2 is khaliye en de attributen zijn khaliye jurk en zaggats (finger cymbals).

In level 3 gebruik je alles van niveau 1 en 2. De choreos worden uitdagender en jouw eigen creatieve proces begint. Na de buikdansles krijg je huiswerk mee en leer je achterliggende verhalen en ideeën van de muziek waarop we dansen. De folklore in level 3 is zaffa en eskandarani. De attributen zijn de kandelaar (Shamadan), isis wings en zaggats.